Sari la conținut

Atenție! Contul tău de Gmail va fi șters dacă nu urmezi noile sfaturi de la Google

Etichete:
04/08/2023 06:00
Contul tău de Gmail va fi șters dacă nu urmezi noile sfaturi de la Google

Contul tău de Gmail va fi șters dacă nu urmezi noile sfaturi de la Google. Cei de la compania Google îi îndeamnă pe utilizatori să își verifice conturile, deoarece aceștia pregătesc o schimbare majoră, care va intra în vigoare începând din luna decembrie 2023. Dacă nu v-ați mai verificat de ceva timp conturile Google, inclusiv Gmail sau Google Photos, atunci ar fi bine să faceți asta cât mai curând posibil. De ce? Aflați în acest articol toate detaliile importante și absolut utile pentru a nu vă pierde conturile. (Continuați să citiți după fotografie)
>>> Truc inovativ pentru a repara telefonul mobil căzut în apă: ”Nu e vorba de orez, nici de uscătorul de păr”

Contul tău de Gmail va fi șters dacă nu urmezi noile sfaturi de la Google

Google a început să avertizeze pentru prima dată utilizatorii că anumite conturi vor fi șterse încă din luna mai. Însă, acum, când se apropie termenul limită, gigantul tehnologic îi îndeamnă din nou pe utilizatori să le folosească sau le vor pierde.

După cum a observat echipa de la Bleeping Computer, Google a trimis un lot de mesaje în weekend, avertizându-și milioanele de utilizatori cu privire la schimbările care urmează să aibă loc și la modul în care conturile inactive ar putea fi trimise în cărțile de istorie.

Actualizăm perioada de inactivitate pentru un cont Google la maxim 2 ani pentru toate produsele și serviciile noastre. Această schimbare începe să se deruleze de astăzi și se va aplica oricărui cont Google care a fost inactiv. Înseamnă că dacă nu te-ai conectat sau nu ai utilizat contul deloc pe o perioadă de doi ani, acesta va fi șters. Un cont inactiv și orice conținut din acesta vor fi eligibile pentru ștergere începând cu 1 decembrie 2023.”, comunică cei de la Google printr-un mesaj.
>>> WhatsApp poate fi folosit de acum direct pe ceasurile inteligente, fără a avea nevoie de un telefon mobil

Cei de la Google vă vor trimite avertizări din timp

Acest avertisment înseamnă că v-ați putea confrunta cu ștergerea definitivă a e-mailurilor și fotografiilor lor în doar câteva luni. Din fericire, se pare că cei afectați vor fi anunțați din timp înainte ca echipa de la Google să apese pe butonul ”ștergere”. 

„Dacă contul dvs. este considerat inactiv, vă vom trimite mai multe e-mailuri de atenționare atât dvs. cât și e-mailurilor de recuperare (dacă au fost furnizate) înainte de a lua măsuri sau de a șterge conținutul contului. Aceste e-mailuri de reamintire vor fi trimise cu cel puțin 8 luni înainte de a se lua orice măsură cu privire la contul dvs.”, comunică Google.

Este destul de ușor să oprești ștergerea conturilor. Google spune că utilizatorii trebuie doar să citească sau să trimită un e-mail, să folosească Google Drive, să vizioneze un clip YouTube, să partajeze o fotografie sau să se conecteze la cont și să efectueze câteva căutări web. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a menține lucrurile active. Google spune că introduce aceste măsuri pentru a contribui la menținerea securității conturilor și pentru a opri orice acces neautorizat în cazul în care un cont nu mai este utilizat.
>>> Rezultate dezastruoase la testarea unor mărci populare de cafea din supermarketuri: ”Nu le consumați!”

Sursa: mirror.co.uk, Ziarulromanesc.de