Sari la conținut

Soluții pentru a salva backup-ul WhatsApp în Google Drive fără a plăti

14/12/2023 06:00 - ACTUALIZAT 15/12/2023 15:17
Soluții gratuite pentru backup-ul WhatsApp

Soluții gratuite pentru backup-ul WhatsApp. Până de curând, backup-urile WhatsApp nu ocupau spațiu în contul nostru Google Drive, însă începând din decembrie, acest lucru s-a schimbat. Aplicația de mesagerie a anunțat recent că va trebui să aveți spațiu liber în contul dvs. Drive, pentru a salva copiile de rezervă ale chat-urilor dvs. WhatsApp. Știți deja că absolut totul în această viață are o soluție. Așadar, astăzi, în continuarea articolului, vă aducem la cunoștință 2 metode foarte simple pentru a continua să salvați backup-ul WhatsApp în contul dvs. Google Drive fără să plătiți absolut nimic, scrie lavanguardia.com. (Continuați să citiți după fotografie)
Citește și: > Apple va combate furtul iPhone-ului dvs. cu o funcție mult așteptată

Soluții gratuite pentru backup-ul WhatsApp

Dacă aveți puțin spațiu de stocare gratuit pe Google Drive, cel mai simplu mod de a evita să plătiți un abonament Google One, pentru a salva backup-ul WhatsApp este să reduceți dimensiunea acestuia. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți pentru a reduce dimensiunea copiei de rezervă WhatsApp este să accesați aplicația de mesagerie de pe mobilul dvs. Android. 
Citește și: > Truc WhatsApp pentru a vă elibera memoria telefonului: Iată setarea simplă

Așadar, atingeți butonul cu cele trei puncte verticale situate în colțul din dreapta sus, faceți clic pe opțiunea Setări, intrați în secțiunea Chat-uri și faceți clic pe butonul Backup. Odată intrați în interiorul acelei secțiuni, debifați bifa din dreapta opțiunii “includere videoclipuri”.Procedând astfel, videoclipurile nu vor mai fi incluse în backup-ul WhatsApp. Iar, după ce ați urmat acești pași și faceți un backup manual, veți observa că acesta și-a redus dimensiunea.

Dar dacă doriți să faceți backup-ul WhatsApp cât mai ușor posibil, va trebui să faceți încă câteva lucruri: Dezactivați descărcarea automată a conținutului multimedia și ștergeți-le pe cele care ocupă cel mai mult spațiu în contul dvs. WhatsApp.

1. Dezactivarea descărcării automate pe WhatsApp

Pentru a face acest lucru trebuie doar să urmați acești pași simplii:

  • Accesați setările WhatsApp pe mobilul dvs. Android
  • Atingeți secțiunea “Stocare și date”
  • În secțiunea “Descărcare automată”, faceți clic pe fiecare dintre cele trei secțiuni. Acum, debifați toate opțiunile (Fotografii, Audio, Video și Documente) și faceți clic pe butonul OK pentru a salva modificările
  • După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe butonul “Gestionați stocarea”
  • Atingeți elementele media care ocupă mai mult de 5 MB și bifați opțiunea “Selectați tot”
  • În cele din urmă, atingeți pictograma coș de gunoi care apare în colțul din dreapta sus și confirmați ștergerea elementelor selectate făcând clic pe butonul “Ștergere”

2. Salvați backup WhatsApp într-un cont Google secundar

Dacă contul dvs. principal Google Drive este practic plin și nu doriți să vă abonați la unul dintre planurile Google One, o soluție simplă pentru a continua salvarea backup-ului WhatsApp este să vă creați un nou cont Gmail, care să includă un Drive cu 15 GB.

Practic, urmând acest ghid complet, veți putea configura aplicația client de mesagerie pentru a-i face backup în acel cont secundar. Pentru a schimba contul Google în care sunt salvate backup-urile WhatsApp, trebuie doar să efectuați următoarele acțiuni:

  • Deschideți aplicația WhatsApp pe smartphone-ul dvs. Android
  • Faceți clic pe butonul cu cele trei puncte verticale din dreapta sus
  • Atingeți opțiunea “Setări”
  • Intrați în secțiunea “Chat-uri”
  • Faceți clic pe butonul “Backup”
  • Faceți clic pe opțiunea “Cont Google”, selectați noul cont și acordați-i permisiunea de a accesa WhatsApp

Făcând acest lucru, copia de rezervă a chat-urilor voastre WhatsApp va fi salvată în contul secundar Google Drive. Astfel încât atunci când vreți să restabiliți contul WhatsApp pe un dispozitiv nou, va trebui doar să vă asigurați că acest cont secundar este conectat pe noul dispozitiv. Baftă!