Sari la conținut

Numărătoarea inversă: Acționați rapid pentru a vă salva Gmail și Fotografiile

28/11/2023 06:00 - ACTUALIZAT 30/11/2023 15:36
5 zile până când Google va închide conturile inactive

5 zile până când Google va închide conturile inactive. Numărătoarea inversă pentru marea curățare a conturilor inactive Google. Acționați rapid pentru a salva vechiul conținut Gmail și Fotografiile. Mai sunt doar câteva zile până la termenul limită de 1 decembrie, când Google începe să aplice o politică actualizată a contului inactiv. Utilizatorii sunt îngrijorați de ceea ce se va întâmpla cu conținutul lor, cum ar fi mesajele, fotografiile și documentele Gmail. Vestea bună este că, pentru marea majoritate a utilizatorilor Gmail, conturile lor vor rămâne în siguranță, ferite de ștergerile de conținut care vor urma. Asta pentru că majoritatea celor 1,8 miliarde de utilizatori Gmail și 2 miliarde de utilizatori Google Foto, au conturi active. Pentru ceilalți utilizatori, care au conturile inactive, iată ce trebuie să știți și să faceți rapid. Aflați toate detaliile, în articol. (Continuați să citiți după fotografie)
Citește și: > Deblocarea telefonului cu recunoașterea facială sau cu amprenta nu mai funcționează? Iată soluțiile

5 zile până când Google va închide conturile inactive

În termenii politicii Google, sunt vizați de această ștergere toți aceia care nu și-au accesat conturile Google în ultimii doi ani. Deși nu sunt disponibile statistici care să dezvăluie câte conturi Google inactive există, facem totuși un calcul. Dacă numărul este de doar 1%, asta ar însemna totuși 18 milioane de utilizatori Gmail și 20 de milioane de utilizatori Google Foto în miză. Sunt o mulțime de mesaje și fotografii pe cale să ajungă la marele coș de gunoi, scrie forbes.com.

De ce vă șterge Google conținutul Gmail și Fotografiile? Motivul oficial este acela de a îmbunătăți securitatea. După cum a spus Ruth Kricheli, vicepreședinte pentru managementul produselor la Google, într-o actualizare din mai 2023: „Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis”. Acest lucru ar putea părea cam exagerat, dar are sens, deoarece este mai puțin probabil ca, conturile mai vechi să ruleze autentificarea cu doi factori.
Citește și: > Truc WhatsApp pentru a vă elibera memoria telefonului: Iată setarea simplă

Cum să împiedicați Google să șteargă conținutul dvs. Gmail și Fotografii?

Deci, ce trebuie să faceți pentru a vă garanta că amintirile voastre prețioase sunt salvate de această ștergere? În primul rând, dacă contul dvs. Google este conectat la o instituție de învățământ sau este unul de afaceri, acesta nu intră în domeniul de aplicare al politicii privind conturile inactive, iar conținutul și datele dvs. sunt în siguranță. Dacă contul dvs. include conținut YouTube, atunci este și mai sigur. Orice altceva va intra în domeniul de aplicare, dacă nu a existat acces la cont în ultimii doi ani.

După cum am explicat la începutul acestei luni, accesul la cont acoperă mai multe lucruri, care pot semnala un cont ca fiind unul ca fiind activ. „Dacă ați citit sau ați trimis un e-mail utilizând Gmail, ați stocat ceva în Google Drive, ați descărcat o aplicație din Magazinul Google Play, ați adăugat o fotografie în Google Foto sau chiar ați efectuat o căutare pe Google în timp ce v-ați conectat la contul dvs. Google, prețiosul dvs. conținutul este sigur.” În ceea ce privește Google Foto, trebuie să vă asigurați că v-ați conectat la acesta în mod special în ultimii doi ani.

Așada, nu vă puteți permite să stați pe loc și să presupuneți că, conținutul dvs. este în siguranță. Asta doar pentru că nu ați primit niciunul dintre e-mailurile de notificare de ștergere a contului pe care Google le-a trimis anul acesta. Știm cu toții cât de ușor este să ratați un e-mail, chiar și unul important ca acesta de la Google. În schimb, trebuie să fiți proactiv și să vă conectați la toate conturile și serviciile Google pe care le utilizați. În acest fel, puteți fi siguri că, conținutul vostru nu va fi șters.